Avoinna

ma-pe 10-18
la 10-15
su suljettu

Varaukset

Netissä
asiakaspalvelu@
lastenseesam.fi

Ajankohtaista

2.12.2018Aukiolo itsenäisyyspäivänä ja joulun pyhinäLue lisää »2.12.2018JOULUHINNATLue lisää »23.10.2018Seesam auki pyhäinpäivänäLue lisää »
Jaa

Tietosuojaseloste


EU:n uusi tietosuoja-asetus (GDPR) 25.5.2018

Uusi asetus koskettaa kaikkia yrityksiä jotka säilövät jossain muodossa EU:n kansalaisten henkilötietoja. Näin ollen se koskee myös kaikkia Kirppari-Kalle palvelua käyttäviä kirpputoreja.

Lasten Seesam pitää yllä asiakasrekisteriä Kirpparikalle-ohjelmassa.
Tiedot tallennetaan Kirpparikalleen joko yrityksen toimesta ensimmäisen varauksen yhteydessä tai asiakkaan rekisteröityessä verkossa. Tiedot siirtyvät yhteystietojen osalta myös SKJ-kassajärjestelmään.

Henkilötietojen käsittely perustuu sopimukseen asiakassuhteesta. Tallennettavia henkilötietoja ovat nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, sekä tarvittaessa tilinumero. SKJ-kassajärjestelmän ja Kirpparikallessa olevat tiedot ovat tallennettu salattuina, eikä niihin ole pääsyä ulkopuolisilla. Tietoja ei myöskään luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

Asiakkuuden alussa tulostetaan paperinen versio sopimuksesta, joka säilytetään yrityksen tiloissa enintään viiden vuoden ajan. Sopimuksessa on asiakaan nimi, osoite sekä puhelinnumero.

GDPR:n perusajatus on antaa yksilöille enemmän mahdollisuuksia valvoa omien henkilötietojensa käsittelyä. Se vaikuttaa Kirppari-Kalle palvelun ja kirpputorin toiminnan kannalta seuraavasti:

- Asiakkaalla on oikeus saada rekisterinpitäjältä kopio kaikesta hänestä tallennetusta tiedosta 

Vastausaikaa tiedon tarkastelupyyntöihin on lain mukaan 1 kuukausi. Tällä hetkellä nämä pyynnöt täytyy vielä käsitellä manuaalisesti, mutta tähän tullaan pian kehittämään toiminto jolla asiakas voi ladata nämä tiedot itse.

- Asiakkaalla on oikeus tulla unohdetuksi, eli pyytää rekisterinpitäjää poistamaan kaikki hänestä tallennettu tieto järjestelmästä. Tällöin myös asiakkaan tili lakkautetaan. 

- Tietoa tulee säilöä vain sen ajan, kun se tiedon keruun perusteena olevan toiminnan kannalta on tarpeellista 

Tällä tarkoitetaan siis sitä, että tietoa ei voi säilöä esim. asiakasrekisterissä loputtomiin ilman pätevää syytä. Palveluun tullaan kehittämään työkaluja, joiden avulla voidaan tunnistaa ja poistaa asiakkaat joiden tunnuksilla ei ole kirjauduttu ja joiden asiakkuudessa ei muutoinkaan ole tapahtunut muutoksia tietyn ajan sisällä. 

- Asiakkaalta tulee erikseen pyytää hyväksyntä sähköposti- ja tekstiviestitiedotteiden vastaanottamiseen 

Tämä on jo huomioitu palveluun rekisteröitymisessä lisäämällä sähköposti- ja tekstiviestitiedotteiden hyväksymiseksi valintaruudut rekisteröitymislomakkeelle. Tämä tulisi kuitenkin huomioida myös kirpputorin päivittäisessä toiminnassa pyytämällä asiakkaalta lupa tiedotteiden lähettämiseksi. 

Olemassa oleville asiakkaille tullaan lähettämään sähköposti, jossa pyydetään vahvistamaan postituslistalla pysyminen. Järjestelmään tehdään lähipäivinä päivitys, jonka seurauksena jatkossa palvelun kautta lähetetyt sähköpostitiedotteet lähetävät HTML-muodossa ja jokaisen sähköpostin loppuun tulee linkki, josta asiakas voi poistaa itsensä kirpputorin sähköpostilistalta.