Itsepalvelukirpputorin myyntiehdot - Lasten Seesam Kaarinassa

Varaa myyntipaikka

Kaarinassa sijaitsevaan Lasten Seesamiin voit tuoda myyntiin lasten tarvikkeita ja lasten vaatteita aina nuorisokokoihin saakka. Otamme mielellämme vastaan myös raskauteen ja imetykseen liittyvät vaatteet ja tavarat. Isoja huonekaluja emme valitettavasti voi ottaa myyntiin, mutta vaunut, turvaistuimet ja matkasängyt mahtuvat hyvin omille paikoilleen, mikäli varaat lastenkirppikseltämme itsellesi tilavamman seinäpaikan.

Myyntisopimuksen ehdot

Kaikki lastenkirppiksen paikat ovat täysin muokattavissa, eli saat tavaroillesi sopivimman kokoonpanon juuri oikealla määrällä hyllyjä ja tankoja. Hälyttimet ovat ilmaisia, ja saat niidenkin käyttöön (samoin kuin hintalappujen hyvään kiinnitykseen) ohjeet henkilökunnalta. Lisätietoa eri myyntipaikkavaihtoehdoista löydät täältä.

Kirpputorin maksut ja peruutukset

Myyntijaksosta veloitetaan viikkovuokra voimassaolevan hinnaston mukaan sekä tekemästäsi myynnistä 6 %:n provisio. Jokaiseen myyntijaksoon kuuluu veloituksetta kaksi hintalappuarkkia, ylimääräiset arkit maksavat 0,70 € / kpl. 


Myyntipaikan vuokra ensimmäiseltä viikolta (tarjouksissa koko tarjousjaksolta) peritään ennen myyntijakson aloittamista. Varausmaksun jälkeen varaus on sitova, eikä varausmaksua palauteta peruutustapauksissa. Maksetun varauksen voi kuitenkin siirtää eteenpäin, mikäli ilmoittaa asiasta 4 päivää ennen varauksen alkamista. Varauksen siirron yhteydessä myös paikka todennäköisesti vaihtuu. Mikäli myyjä myöhästyy myyntijaksonsa aloituksesta (minkä tahansa syyn vuoksi) tai keskeyttää myyntinsä ennen myyntijaksonsa loppumista, Seesam ei maksa paikkavuokrasta hyvitystä. Viikkojen peruutus, joita ei vielä ole maksettu, tulee tehdä 3 päivää ennen peruttavan jakson alkamista, muussa tapauksessa niistä veloitetaan viikon vuokra.

Kirppistuotteet, hälyttimet ja hintalaput

Asiakas tuo tuotteet myyntiin omalla vastuullaan. Seesam ei vastaa rikkoutuneista, hävinneistä tai varastetuista tuotteista. Varkaustapausten estämiseksi suosittelemme hälyttimien käyttöä. Myytävät tuotteet on ehdottomasti kuvailtava hintalappuun käyttäen 2–4:ää kuvaajaa. Emme myy tuotteita, joiden hintalapusta puuttuu kuvaus. Asiakkaan täytyy huolehtia hintalapun kiinnityksestä niin, että se ei irtoa. Kiinnitysohjeita saa henkilökunnalta. Hintalaputtomat ja unohtuneet tuotteet siirtyvät Seesamin omistukseen kahden viikon säilytyksen jälkeen.


Myyjä sitoutuu tuomaan myyntiin vain hyväkuntoista, ehjää ja puhdasta tavaraa. Sähköllä toimivat tavarat tulee voida testata myymälässä, ja niissä tulee esimerkiksi olla sisällä toimivat patterit. Mikäli tuote on pienestä puutteesta huolimatta käyttökelpoinen tai helposti korjattavissa, tulee siitä ilmoittaa tuotteen hintalapussa.

Myyntijakson lopettaminen ja tilitys

Itsepalvelukirpputorimme myyntijakso kestää vain varatun ajan, eikä se jatku automaattisesti. Asiakas on velvollinen muistamaan, koska on viimeinen myyntipäivä. Varausjaksonsa pituuden voi tarkistaa itse Kirppari-Kallesta. Vuokrasopimuksen loputtua myymättä jääneet tavarat täytyy noutaa viimeisenä myyntipäivänä puoli tuntia ennen sulkemisaikaa. Paikan tyhjentämisestä myyjän puolesta Seesam veloittaa 10 €, jolloin säilytämme tavaroita tiloissamme viikon ajan. 

 

Mikäli kirppispaikalle ei ole seuraavaa varausta eikä kirpputoritavaroita ole haettu, oletamme, että myyntijakso jatkuu seuraavalle viikolle. Lisäviikon hinta vähennetään tilityksestä.


Myyntijakson päätteeksi tehdään tilitys, jossa asiakas allekirjoittaa tilitysraportin. Myyntituotto tilitetään ensisijaisesti pankkitilille viikon sisällä tilityksen tekemisestä. Asiakas on velvollinen huolehtimaan siitä, että Kirpparikallen tiedoissa on oikea ja ajantasainen tilinumero, jolle tuotto maksetaan. Käteistilitys on mahdollinen alle 200 euron tilityksissä. Kirpputorin myyntituotosta vähennetään provisio sekä maksamattomat viikkovuokrat. Myyntijaksolta kertynyttä tuottoa säilytetään myyntitilillä 1 kk:n ajan viimeisestä myyntipäivästä laskettuna, eli lastenkirppiksen tilitys on tehtävä tämän ajan kuluessa.


Pitkät (yli 4 viikon) varaukset

Kirpputorin viikkovuokra tulee maksaa vähintään kerran kuukaudessa ja aina paikanvaihdon yhteydessä. Mikäli vuokrarästejä kertyy yli neljän viikon ajalta, Seesam pidättää oikeuden suorittaa asiakkaan tilityksen ja vähentää tilityksestä rästiin jääneet maksut. Seesamilla on myös oikeus lopettaa sopimus. Mikäli itsepalvelukirpputorin myyntituotto ei riitä kattamaan vuokrarästejä, täytyy asiakkaan maksaa jäljelle jäänyt summa.

Täyspalvelupaikan ohjeet kirpputorillamme

Täyspalveluun voi tuoda myyntiin lasten vaatteita, kenkiä ja leluja yhteensä 2–3 Ikea-kassillisen verran (leluja voi olla enemmänkin). Kaikki kirpputoritavarat tuodaan kerralla myyntijakson alussa, sillä täydennyksiä ei oteta vastaan kesken kirppiksen myyntijakson. Tavaroiden tulee olla ehdottomasti puhtaita ja silitettyjä (vaatteet). Tahraiset, rikkinäiset sekä kuluneet tai ei-ajanmukaiset vaatteet ( eli muodista poistuneet kankaat, kuosit ja mallit), kengät ja tavarat seulomme pois ennen myyntiin laittamista, ja niistä veloitetaan 0,15 € / tuote. Pakkaa pienet tavarat, kuten pienet leluhahmot, samaan sarjaan kuuluvat pikkulelut tai hyväkuntoiset pikkuvaatteet, kuten sukat, sukkahousut ja alusvaatteet, Minigrip-pusseihin myyntiin sopiviksi eriksi. Varmistathan, että pelien kaikki osat ovat tallella ja käyttöohjeet mukana.


HUOM.! Syksyllä/talvella emme ota itsepalvelukirpputorillemme myyntiin kesätavaraa emmekä keväällä/kesällä talvitavaraa. Toppapukuja otamme myyntiin vain heinäkuusta tammikuuhun, välikausipukuja aina huhtikuulle saakka. Kesävaatteita puolestaan helmikuusta kesäkuuhun.